2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu

Üniversitemiz 2021-2022 Yaz Okulu için 01-08 Temmuz 2022 tarihleri arasında ön kayıt başvurusu alınacak ve ders ücretleri yatırılacak olup 18 Temmuz 2022 tarihinde dersler başlayacaktır.

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU TAKVİMİ

TARİH

AÇIKLAMA

30 Haziran 2022

Yaz Okulunda Açılan derslerin ilan edilmesi

01-08 Temmuz 2022

Yaz Okulu Ders alma işlemleri ve ders ücretlerinin yatırılması

14 Temmuz 2022

Yaz Okulunda Açılması kesinleşen derslerin ilan edilmesi

14-18 Temmuz 2022

Yaz Okulu Ders ekleme işlemleri ve ders ücretlerinin yatırılması

18 Temmuz 2022

Yaz Okulu Derslerinin Başlaması

02 Eylül 2022

Yaz Okulu Derslerinin Tamamlanması

05-09 Eylül 2022

Yaz Okulu Dönem Sonu Sınavları

Ders Kayıt İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

1)  Üniversitemiz öğrencileri yaz okulunda, güz ve bahar yarıyılında başarısız oldukları, notunu yükseltmek istedikleri veya alamadıkları ders/dersleri, -yönetmelikte belirlenen ders alma koşulları kapsamında- 12 ulusal krediye kadar ders alabilirler.

2) Bir öğrencinin normal dönemde almadığı veya aldığı halde devamını sağlayamadığı dersi yaz okulunda alabilmesi için GANO’sunun 2,00 ve üzeri olması gerekir.

3) Birinci sınıf öğrencisi üçüncü ve dördüncü sınıftan, ikinci sınıf öğrencisi dördüncü sınıftan ders alamaz. Ön koşullu derslerde ön koşulu sağlanmayan dersler yaz okulunda alınamaz. Bir üst sınıftan ders alınabilmesi için öğrencinin GANO’sunun 3,00 ve üzeri olması gerekir.

4) Üniversitemiz yaz okulunda açılan bir ders, diğer üniversitelerden alınamaz.

5) Diğer üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerin, ilgili eğitim birimine başvurmaları gerekmektedir. Öğrencinin kayıtlı bulunduğu Birimdeki yaz okulunda açılmayan bir ders, Üniversite içinde başka bir Birimden alınabilir. Bunun için diğer Birimden alınacak dersin denkliğinin, içerik, dil ve kredi açısından ilgili bölüm ve yönetim kurulu tarafından kabul edilmesi gerekir.

6) Yaz okulunda kayıttan sonra ders ekleme ve silme işlemi uygulanmaz. Ancak Hitit Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 8. maddesine göre kayıt yaptırdığı dersin açılmaması halinde öğrenci açık olan bir başka derse kayıt yaptırabilir. Öğrencinin aldığı dersin saati bıraktığı dersten farklı olması durumunda ücretlendirme yeniden yapılır. Öğrenci açılmayan dersin yerine başka bir derse kayıt olmak istemezse, bu ders öğrencinin üzerinden silinir ve dersin ücreti öğrenciye iade edilir.

7) Açılması kesinleşen dersler için değiştirme veya bırakma işlemi yapılamaz.

8) Yaz okulunda dersler yüz yüze yapılacaktır.

Üniversitemiz öğrencileri başvuru için  tıklayınız.

Misafir öğrenciler başvuru için  tıklayınız.

Yaz Okulunda Açılacak Dersler için  tıklayınız.

Yaz Okulu Ücretleri ve İade İşlemleri için  tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi için  tıklayınız.