2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ (YEDEKLER)

KESİN KAYIT İŞLEMİ

Üniversitemize Kayıtlar 10 Eylül - 14 Eylül 2018 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacak olup kayıtlarda istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir.

إجراءاتالتسجيل النهائي

يجب علىطلابنا الأجاب أن يتسجّلوا في رئاسةدائرة شؤون الطلاب برئاسة الجامعة ما بين 05-08أيلول 2017 .وعند التسجيليجب استكمال الوثائق المطلوبة أدناه.

EXACT REGISTRATION

Registration will be open at Hitit University Directorate of Student Affairs between 10 September - 14 September, 2018. Please see the required documents for registration below.

KAYITLARDA İSTENECEK BELGELER

1)  Lise diplomasının aslı ile Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C.Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ya da ülkelerindeki TC Büyükelçiliği’nden alınabilecek “Denklik Belgesi”,

2)    Not belgesinin aslı veTürkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği,

3)    Sınav sonuç belgesinin aslı (Uluslararası sınavlara giren adaylardan),

4)    Resmi kimlik ya da pasaportun ibrazı,

5)    Eğitim öğretim ücretleri Bakanlar Kurulu tarafından belirlendikten sonra duyurulacaktır.

6)    Türkçe Dil Yeterlik belgesinin (Sınava girmişse) aslı,

7)    2 adet vesikalık fotoğraf,

8)   Öğrenimlerini sürdürebilmeleri için Yeterli Olacak Maddi Güvence Miktarı olarak en az 2000$ (İki bin ABD Doları) tutarındaki banka dekontunu veya eşdeğer miktarda resmi bir güvence belgesi

الوثائق المطلوبة للتسجيل:

1-  الصورةالأصلية للشهادة الثانوية و"شهادةالمعادلة" التي تثبت بأنها تعادلشهادات الثانويات التركية والتي يمكن الحصولعليها من وزارة التعليم العالي التركيأو  من السفارة التركية في البلدالمعنيّ.

2- كشف الدرجات الأصلي وصورتهالمصدّقة  والمترجمة إلى اللغة التركية.

3- الصورة الأصلية لوثيقة نتيجة الامتحان(يطلب منالطلاب الذين خضعوا للامتحانات الدولية).

4- البطاقة الشخصية الرسمية أو  جوازالسفر.

5- سيتم الإعلان عن أجور الدراسة بعدتحديدها منقِبل مجلس الوزراء.

6- الصورة الأصلية لشهادة الكفاءة في اللغةالتركية(إذا كان الطالب قد خضل لهذا الامتحان).

7- صورتان شمسيتان للطالب.

8- تقديم إيصال بنك أو ما يعادله كوثيقةالضمانالرسمية بقيمة $2000  (ألفان- دولارأمريكي) كأدنى حد كمبلغ الضمانالماديّ الكافي لضمان مواصلة الطالب دراسته.

REQUIRED DOCUMENTS FORREGISTRATION

1)   Original copy of the High School diploma and diploma equivalency certificate which complies with the diplomas taken from Turkish high schools. Student can get this certificate from Ministry of Education or a Turkish Embassy in foreign countries,

2)    The original copy of the applicant’s transcript which is translated into Turkish and approved by a notaryor a Turkish Embassy in foreign countries,

3)    The original copy of the Exam Score Sheet (applicants who take international exams will provide this),