Ders Kayıtları 17 Eylül 2017 Tarihinde (Bugün) Sona Eriyor

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi ders kayıtları 17.09.2017 Pazar günü saat 17:00’da sona erecektir. Ders kaydı yapmayan öğrencilerimiz, öğrencilik haklarından yararlanmaz, dersler ve derslerin sınavlarına giremezler. Ders kayıtlanma işlemi zorunlu olup, öğrencilerimizin ders kayıt işlem süreci aşağıda belirtilmiştir.

1-HUBİS Otomasyon Sistemine giriş yapılır

Öğrenci Otomasyon Sistemi HUBİS (www.hubis.hitit.edu.tr)‘e Kullanıcı Adı  Okul Numarası, Şifre ise TC numarası kullanılarak giriş yapılır.

1-1 Okul Numarası Nasıl Öğrenilir.?

Okul numarası, Öğrenci İşleri DaireBaşkanlığı’nın web sitesinden (www.oidb.hitit.edu.trTC Numarası ile öğrenilebilmektedir.

2-Dersler Menüsünden Ders Kayıtları seçilir.

Seçim sonucunda Yabancı Dil ve Bilgisayar Teknoloji kullanımı derslerinden muafiyet sınavına katılıp, katılmayacağınız seçimi yapmanız istenir. Muafiyet sınavına girmek isteyen öğrencileri evet, istemeyenler ise hayır seçimini yapmaları ve kaydet butonu ile kayıt işlemini yapmaları gerekmektedir.

 

3-Muafiyet seçimi yapıldıktan sonra; Dersler Menüsünden tekrar Ders Kayıtları linki seçilir.

Zorunlu dersler sistem tarafından öğrenciye atanmıştır. Öğrencinin seçeceği dersler,Türk Dili-I ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I ile varsa seçmeli derslerdir.

4-Derslerin Seçimi yapılır

Türk Dili-I ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I dersleri örgün ve uzaktan eğitim(HUZEM)  olmak üzere iki türde açılmıştır.  Adı geçen derslerin seçiminde, grup adı bulunmayan örgün eğitimi, grup adı HUZEM olan ise Uzaktan Eğitimi belirtmekte uzaktan eğitim ile almak isteyen öğrencilerimiz her bir ders için 25,00 TL ücret ödemeleri gerekmektedir.

5-Ders Kaydı Danışmana Gönderilir

Ders seçimleri tamamlandıktan sonra, Danışmana Gönder butonu ile seçimler Danışmana gönderilmelidir. (Danışmana gönderilen seçimler, danışman tarafından onay iptal edilmediği sürece değiştirilemez.) 



HIZLI ERİŞİM