2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibarenbaşlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için üniversitelerinkontenjan talepleri ve kapasiteleri göz önünde bulundurularak YükseköğretimKurulu'nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında değerlendirilerek onaylanmışolup program açılan her üniversite, kendi imkanlarına göre bu programları en aziki dönem halinde, Temmuz 2015 sonunda tamamlanacak şekilde planlayıpuygulayacaktır.
ÖSYM tarafından geçtiğimiz dönemlerde ilgililisans programlarının mezunları için yapılan iki ayrı merkezi yerleştirmesonunda, yeniden bir yerleştirme yapılmayacak olup programlara katılmak içinbekleyen fazla mezun aday olmadığı için bundan böyle mezunlar da bulunduklarıilde ya da başka bir ilde program açılan üniversitelere başvurabileceklerdir.Üniversitelere verilen toplam kontenjanın en az %25'i, daha önce deolduğu gibi söz konusu mezunlara ayrılacaktır.
Verilen toplam kontenjan, ilgili lisans alanlarınave başvurabilecek öğrenci potansiyeline bağlı olarak hakkaniyeteuygun şekilde dağıtılacaktır. Kontenjandan fazla başvuru olması durumunda dahaönceki programlarda da olduğu gibi üniversite senatolarınca belirlenenkriterlere göre sıralama yapılacak; lisans öğrencileri için ayrılankontenjanlarda öncelik, son sınıflardan başlayarak üst sınıflarda olanöğrencilere verilecektir.
Pedagojik formasyon eğitimi sertifikaprogramlarıyla ilgili güncellenen yeni Usul ve Esaslar da 2014-2015 ÖğretimYılı Güz Döneminden itibaren uygulanacaktır. “
Bu kapsamda Amasya Üniversitesi ileÜniversitemiz arasındaki işbirliği protokolüne istinaden; Üniversitemizetanınan kontenjanlara kesin kayıt yapılabilmesi için ön kayıt formunun08.10.2014 tarihi saat 16:00'a kadar doldurulması gerekmektedir. Kesin kayıtlardaha sonra yapılacaktır.
Pedagojik Formasyon Sertifika Programındaverilecek dersler YÖK USUL ve ESASLARI kapsamında açılmaktadır. Buna göreAmasya Üniversitesinde verilecek derslerin dönemlere göre dağılımları aşağıdakigibidir.
Birinci Dönem:
- Eğitim Bilimine Giriş (Uzaktan Eğitim)
- Öğretim İlke veYöntemleri (Uzaktan Eğitim)
- Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme(Uzaktan Eğitim)
- Seçmeli I Dersi (Uzaktan Eğitim)
- Öğretim Teknolojileri ve MateryalTasarımı (Yüz Yüze Eğitimle, Amasya, Çorum ve Sinop illerinde 3 hafta sonu)
İkinci Dönem:
- Eğitim Psikolojisi (UzaktanEğitim 14 hafta)
- Sınıf Yönetimi (Uzaktan Eğitim 14hafta)
- Seçmeli Ders II (Uzaktan Eğitim14 hafta)
- Özel Öğretim Yöntemleri (Yüz YüzeEğitimle, Amasya, Çorum ve Sinop illerinde 3 hafta sonu)
- ÖğretmenlikUygulaması (Amasya, Çorum, Sinop illerindeki liselerde 14 hafta)
Planlanan akademik takvim en geç Kasım-Temmuzayları arasında tamamlanacak şekildedir. Ayrıntılı akademik takvim daha sonraduyurulacaktır. Öğrencilerimizin kayıt durumunda göre oluşturulacak dersprogramları daha sonra ilan edilecektir.
YÖK tarafından belirlenen teorik derslerUzaktan Eğitim Yoluyla verilecektir. Bununla birlikte uygulaması olan ÖğretimTeknolojileri ve Materyal Geliştirme, Özel Öğretim Yöntemleri ile ÖğretmenlikUygulaması yüz yüze eğitimle sunulacaktır. Yüz yüze verilecek dersler dönemiçerisinde ilan edilecek günlerde yoğunlaştırılmış olarak verilecektir.Öğretmenlik uygulaması dersini alan öğrencilerimiz ise Mart Ayı ile birliktebölümlere göre uygun olması halinde Amasya, Çorum ve Sinop ilinde bulunanokullarda bu derslerin uygulamalarını gerçekleştireceklerdir. Gerekli detaylarkesin kayıtlarla birlikte ilan edilecektir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…