Üniversitemiz Temsilcisini Seçiyor!

2014 Yılı Öğrenci Temsilci Seçimleri


Üniversitemizde 2014-2016 yıllarını kapsayan ve iki yıllığına olmak üzere Enstitüler de Anabilim Dalı, Fakülte ve Yüksekokullarda Bölüm, Meslek Yüksekokullarda Program temsilciliği seçimi yapılacaktır.  Bölüm/Anabilim Dalı/Program temsilcilerinin belirleyeceği Birim Öğrenci Temsilcisi, Birim Öğrenci Temsilcileri arasından da Üniversitemiz Öğrenci Temsilcisi seçimi yapılacaktır.


             ADAY BAŞVURU ŞARTLARI

YükseköğretimKurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci KonseyYönetmeliğinin 6. Maddesinde Öğrenci Temsilcisi adayı olma koşullarınıbelirtmektedir:

Öğrenci temsilci adaylarında aranacak nitelikler;

Madde 6 -Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranır:

a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar, meslekyüksekokulu veya enstitünün kayıtlı öğrencisi olması,

b) Siyasi parti organlarında üye veya görevliolmaması,

c) Yükseköğretim kurumundan uzaklaştırılmasınıgerektiren yüz kızartıcı bir suç işlememiş olması,

d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması.

 Adaylar başvurularını şahsen ve öğrencikimliğini beyan ederek ilgili birimce görevlendirilen seçim kurulunayapacaktır. Hazırlanan seçim takvimine göre, temsilci adayı olmak isteyenöğrenciler;

          22Eylül- 13 Ekim 2014 tarihi saat 17.00’e kadar eğitim birimlerinden alacakları Aday Başvuru Formunu doldurarak, varsayapacağı faaliyetleri içeren proje dosyası ile birlikte kayıtlı oldukları birimlerineteslim edeceklerdir. Eksik belgeli ya da şartları uymayan öğrenciler adaylistesinden çıkarılacaktır.

Adaylarınaday olma koşullarını sağlayıp sağlamadığı, Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/ MeslekYüksekokul Seçim Kurulu tarafından tespit edilecektir. 


- Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği;

2014-2016 öğrenci Temsilcisi Seçim Takvimi;

-  Öğrenci Konseyi Temsilcileri Aday Başvuru Formu...





HIZLI ERİŞİM