2014-2015 Güz Dönemi Mazeretli Ders kayıt Yenileme ve Ders Ekle Bırak İşlemleri

2014-2015Güz dönemi Mazeretli kayıt yenileme, ders ekle-bırak işlemleri 17 Eylül 2014 saat: 10:00’dabaşlayacaktır.

Mazeretli kayıt yenileme ile ekle bırak süresinde yapılacakişlemler aşağıda belirtilmiştir.

Süresinde Ders Kayıt Yenileme İşlemini Yapmayan Öğrenciler;

03-12 Eylül 2014 tarihleri arasında ders kayıtişlemini yapmayan öğrencilerin birimlerine mazeretini belirten dilekçe ilebaşvurmaları gerekmektedir. Mazeret dilekçesi vermeyen veya mazereti BirimYönetim Kurulunca kabul edilmeyen öğrencilerin ders kayıt ve yenileme işlemleriyapılmayacaktır.

Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim SınavYönetmeliğinin 7. Maddesinde belirtilen kayıt yenileme işlemlerine göre;

“(3) Mazereti sebebiylekaydını belirlenen süre içinde yenileyemeyen öğrenci, mazereti İlgili Birim

Yönetim Kurulunca kabuledildiği takdirde, akademik takvimde belirlenen süre içinde kaydınıyenileyebilir.

(4) Kaydını yenilemeyenöğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından

Yararlanamaz.

Maddelerineistinaden Kayıt 03-12 Eylül 2014 tarihleri arasında ders kayıt işleminiyapmayan öğrencilerin mazeretini belirten dilekçe ile en geç 16 Eylül 2014Saat:14:00’e kadar birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

Ders kayıtyenileme işlemini tamamlayan ve ders değiştirmek isteyen öğrenciler;

Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim SınavYönetmeliğinin 19. Maddesinin (10) bendinde;

Öğrenci, almakzorunda olduğu dersler hariç olmak üzere, akademik takvimde belirtilen dersekleme bırakma haftasında danışmanının onayı ile kaydolduğu ders veyaderslerden kaydını sildirebilir.”

Şeklinde belirtilmiş olup ders değiştirme, silme veya eklemeişlemleri danışman gözetimi ve onayıyla

17 – 19Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.