2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ-BAHAR Dönemi FARABİ Öğrenci Değişim Başvurusu

"FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI"
"Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişim programıdır.
Farabi Değişim Programı, öğrenci bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.
Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız burs ödenmektedir.

Farabi Değişim Programı kapsamında 2014-2015 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı için öğrenci başvuruları 17 Şubat -14 Mart 2014 tarihleri arasında Farabi Kurum Koordinatörlüğü tarafından alınacaktır. Anlaşma yapılan üniversitelere, bölümlere ilişkin bilgilere, başvuru için gerekli belgelere www.farabi.hitit.edu.tr internet adresinden ulaşılabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI :
-Başvuru için asgari akademik not ortalaması ; Önlisans, Lisans için 2.0/4.0 , Lisansüstü için   2.5/4.0 olması
-Daha önce Farabi Değişim Programı’ndan faydalanmamış olmak.
-Daha önceki dönemlerde hastalık, kaza ve benzeri mazeretler dışında feragat edip tekrar başvuranlar ön değerlendirmelerde sıralamaya girseler bile başvuruları kabul edilmeyecektir.
-Yabancı Uyruklu öğrenciler de Farabi Değişim Programı’ndan faydalanabilir.

BAŞVURU NASIL YAPILMAKTADIR?
-Aday Başvuru Formu(2 Adet)
-Transkript(2 Adet)
-Fotoğraf ( 2 Adet)  ile Farabi Kurum Koordinatörlüğü ofisine başvuru yapılır.
-Öğrenciler sadece bir üniversite tercih edebilirler.
  (Tüm belgelerin bilgisayar ortamında doldurulması gerekmektedir.)

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAKTIR?
-Akademik ortalama ve üniversitelerin kontenjanlarına göre ön değerlendirme yapılır.
-Ön değerlendirmede sıralamaya giren öğrencilerin başvuru evrakları karşı üniversiteye gönderilir.
-Karşı üniversiteden kabul edilen öğrenciler Farabi Değişim Programı’ndan yararlanamaya hak kazanmış olur.

İletişim:
  Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Farabi Kurum Koordinatörlüğü