Üniversitemize DGS ile Yerleşen Öğrencilerimizin Dikkatine

Değerli Öğrencilerimiz;

Dikey Geçiş Sınavı sonucunda Üniversitemizi tercih ederek kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizi bu güne kadar olan özverili çalışmaları ve tercihlerin dendolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Engelli öğrencilerimizin talep etmeleri halinde kayıt süresince gereksinim duyacakları ekipmanlar imkanlar ölçüsünde temin edilecek ve yine talep etmeleri halinde kendilerine özel refakatçiler verilecektir. Bu durumdaki öğrencilerimizin oidb@hitit.edu.tr  e-mail adresinden veya 0(364)219 2060 -   0(364)2192062 - 0(364)219 2066 numaralı telefonlar ile ekipman/refakatçitaleplerini üniversitemize iletmeleri yeterli olacaktır.

DGS GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıtişlemi iki aşamalı yapılmaktadır.

1-     İnternet üzerinden ön kayıt işlemi,

2-     Kesin kayıt işlemi

1-ÖNKAYIT İŞLEMİ:

Kesin kayıt esnasında işlemlerin kısa sürede tamamlanması için öğrencilerimizin
http://www.oidb.hitit.edu.tr/yenikayit.aspx  web adresinden ön kayıt  formunu doldurarak yazıcı çıktısını almaları ve kesinkayıt için gelirken getirmeleri gerekmektedir.

Ön Kayıt işleminde;

1-     Okul NumarasıSorgulama ile okul numarasının öğrenilmesi,

2-     Okul numarası ve TC numarası ile ÖnKayıt Formu için sistemimize giriş yapılması,

3-     Ön Kayıt Formundaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak doldurularak kayıtedilmesi,

4-     Yazıcı çıktısının alınması (1 adet)

2-KESİNKAYIT İŞLEMİ:

Kayıtlar02-06 Eylül 2013 tarihleri arasındaki (08:30-17:00) aşağıda belirlenengünlerde Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü (Mühendislik Fakültesi yerleşkesi ) Çorum adresinde yapılacaktır.

(Otogarve Şehir merkezinden Üniversitemiz servis araçları ile öğrencilerimizin kayıtmerkezine  ücretsiz ulaşımları sağlanacaktır.)

KAYITLARDAİSTENECEK BELGELER

1.      DGSsonuç belgesi

2.      Ön Kayıt Formuyazıcı çıktısı

3.      Önlisans diplomasının aslı (henüz alınmadıysa yeni tarihli mezuniyet belgesi)

4.     ÖnLisans programında aldığı derslerin içerikleri ve Not dökümü (onaylı)

5.      Nüfuscüzdanı fotokopisi

6.     29yaşından büyük adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik DurumBelgesi

7.     4 adet vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

8.    Öğrenimücreti ilk taksitinin ödendiğine dair banka dekontu.(İkinci Öğretime yerleşenöğrenciler

9.      02-06/09/2013 tarihleri arasında kayıt merkezindebulunan Halk Bankası Şubesine öğrenci numaraları ile öğrenci katkı payını yatırabilir.)

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1.Birimlerin kayıt işlemleri Üniversitemiz Kuzey Kampüsü (Mühendislik Fakültesiyerleşkesi) Çorum adresinde yapılacaktır.

2.Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıtyapılmaz.

3.Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.

4.Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

5.Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talepedemezler.

Kayıt Yeri : Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü (MühendislikFakültesi  Yerleşkesi)  Çorum

Telefon    : 0364 219 20 60 – 0364 219 20 66