2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ders Seçimleri

2012-2013 EğitimÖğretim yılı bahar dönemi ders seçimi yapacak öğrencilerimize önemle duyurulur

2012-2013 EğitimÖğretim yılı bahar döneminde ders kaydı Akademik takvimde belirtilen 18-22Şubat 2013 tarihleri arasında http://www.hubis.hitit.edu.tr adresindehizmete giren yeni otomasyon sisteminde yapılacaktır. http://www.testweb.hitit.edu.tr adresindeyapılan ders seçimleri geçici ve test niteliğinde olduğundan 15 Şubat 2013 saat23:59’da iptal edilecektir.  Tüm öğrencilerimiz Akademik takvimdebelirtilen ders kayıt süresi (18-22 Şubat 2013) içinde mutlakaders seçimlerini yapmaları ve danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.Belirtilen sürelerde internet üzerinden ders seçimi ve kayıt işlemini yapmayanöğrencilerimiz, bahar dönemi ders ve sınavlara giremezler.

Ders seçimi başlangıç tarihi

Ders seçimi bitiş tarihi

18 Şubat 2013 Saat: 01:00

22 Şubat 2013 saat: 23:59

 

Ders Seçimindeizlenecek yol:


1-      Öğrenim ücretiniHalkbank şubelerine yatırınız.(İkinci öğretim öğrencileri ve normal süresindemezun olamayan öğrencilerimiz)

2-      Öncelikletekrara kaldığınız veya alamadığınız dersleri seçiniz.

3-      Zorunlu dersleriseçiniz.

4-      Açılan seçmeliders varsa, seçmeli derslerinizi seçiniz.

5-      Açılan ortakders varsa, ortak derslerden seçim yapınız. 

6-      Seçimlerinizi kontrolediniz.

7-      Seçimlerinizidanışman onayına gönderiniz.

 

Derse kaydolmaesasları

(Hitit ÜniversitesiÖnlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği (RG:27 Ağustos 2011)

MADDE 19 – (1) Üniversiteyebağlı fakülte ve yüksekokullarda ders alma ve ders geçme esasına dayalı kredilisistem uygulanır. Sınıf geçme esasına dayalı akademik birimlerin ders almaesasları kendi yönetmelik veya yönergelerince ayrıca belirlenir.

(2) Öğrenci, her yarıyılakademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

(3) Haftalık dersprogramında diğer derslerle kısmen de olsa çakışan derslere kayıt yapılamaz. Bukoşul devamsızlık sebebiyle tekrar alınan dersler için de geçerlidir.

(4) Öğrenci, süresiiçinde ve belirlenen kurallara uygun olarak kaydolmadığı derslere devam edemezve bu derslerin sınavlarına giremez; girdiği takdirde, bunlar geçersiz sayılır.

(5) Öğrenci, bulunduğuyarıyıl için belirlenmiş kredinin en az üçte ikisi miktarında derse kaydolmakzorundadır. Ancak öğrenci, bulunduğu yarıyılın derslerinin bir kısmını dahaönce başarmış ise söz konusu alt sınır uygulanmaz.

(6) Öğrenci, normalolarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığıderslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan itibarenalamadığı ya da başarısız olduğu derslerden başlayarak öncelikle kaydolmakzorundadır.

(7) Lisansprogramlarının ilk yılına veya birinci ve ikinci yarıyılına ilk kez kaydolanöğrenciler o yarıyıl/yıl programının toplam ders kredisini aşamaz. Üçüncüyarıyıldan itibaren genel ağırlıklı not ortalamasına (GANO) bakılmaksızınöğrencinin bir yarıyılda kaydolabileceği derslerin azami kredi miktarı, oyarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3’ten fazlasını geçemez. Buhesaplamada ondalıklı sayı ortaya çıkması durumunda alınacak kredi miktarı, birüst tam sayıya yuvarlanarak hesaplanır.

(8) Bu maddeninyedinci fıkrasında öğrencinin bir yarıyıl içinde alabileceği toplam kredi, 40ders saatine denk gelen kredi miktarını aşamaz.

(9) Ders kaydıyaptırdığı yarıyılda/yılda mezuniyeti için gerekli tüm dersleri alabilecekdurumda olan öğrenciye “mezuniyet aşamasındaki öğrenci” denir. Son sınıföğrencileri ve mezuniyet aşamasında olan öğrenciler, danışman onayı ile azamikredi yüklerine bakılmaksızın 40 ders saatine denk gelen kredi miktarı kadarderse kaydolabilirler.

(10) Önşart olandersler ve bunlara bağlı önşartlı dersler ilgili birim kurullarınca önerilerekSenato tarafından karara bağlanır. Önşart derslerinden başarısızlık halindebuna dayalı dersler alınamaz.

(11) Seçmeli dersiyeniden alma durumuna düşen öğrenci, bu ders yerine danışmanı tarafından uygungörülen ve kredisi eşit olan başka bir seçmeli dersi alabilir.

(12) Öğrenci, almakzorunda olduğu dersler hariç olmak üzere, akademik takvimde belirtilen dersekleme bırakma haftasında danışmanının onayı ile kaydolduğu ders veyaderslerden kaydını sildirebilir veya açılan başka ders veya derslerekaydolabilir. Bu derslerin katkı payları veya ikinci öğretim ücretleri ilgilimevzuat esasları çerçevesinde ödenir.

Üst yarıyıldan dersalma

MADDE 20 – (1) Üst yarıyıllardanders alma, sadece ders geçme esası uygulanan fakülte, yüksekokul ve meslekyüksekokullarında uygulanır.

(2) Öğrenci, üçüncüyarıyıldan itibaren danışmanının olumlu görüşüyle üst yarıyıldan ders alabilir.Bunun için, öğrencinin, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması veGANO’sunun 3,00ve üstünde olması gerekir.

(3) Üstten alınacakderslerin kredi tutarı, ilgili dönemin toplam kredisinin 1/2’sini aşamaz. Üstyarıyıldan ders alan öğrencinin alabileceği azami kredi miktarı ile ilgiliolarak 19 uncu maddenin sekizinci fıkrasında yer alan sınırlar uygulanır.

 



HIZLI ERİŞİM