106’ncı yıldönümünü idrak ettiğimiz 19 Mayıs 1919, işgal güçlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür.
Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün ilk adımı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine ithaf edilmiştir. 106 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, bugün de cesaretli, ferasetli ve fedakâr gençlerimizin güvencesi altındadır. İnanıyorum ki gençlerimiz, kendilerine emanet edilen cennet vatanımızı daima koruyacak, ileriye taşıyacak ve yeni nesillere daha güçlü bir şekilde emanet edecektir.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan güvenimiz tamdır. Bilimde, sanayide, teknolojide, sanatta, sporda ve her alanda onların arzu ve hayalleriyle pek çok başarıya imza atacağız. Bizler de Hitit Üniversitesi olarak Ülkemizi kalkındıracak gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm gençlerimizin ve Şanlı Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.
Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör