Ukrayna’da Eğitim Alan Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Başvuru İşlemleri

Ukrayna`daki savaş nedeniyle eğitim-öğretimine devam edemeyen üniversite öğrencilerine, Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerimize yatay geçiş yapma ve özel öğrenci olma hakkı verilmiştir.

Yatay geçiş işlemlerine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği başvuru takvimi ve şartlar için tıklayınız.

Özel Öğrencilik işlemlerine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği başvuru takvimi ve şartlar için tıklayınız.

Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU TAKVİMİ

5 Mayıs 2022

Kesin Kayıt Tarihi

6 Mayıs 2022

•       Yatay geçiş başvuruları ve yatay geçiş şartlarını sağlamayıp özel öğrenci olmak isteyenlerin başvuruları kabul edilir.
Yatay geçiş şartlarını sağlayıp başvuru yapan fakat hak kazanamayan öğrencilerin özel öğrenci başvuruları kabul edilir.
Her ne sebeple olursa olsun ilan edilen tarihlerde ilgili programlara kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Gerekli Belgeler

1-      ÖSYS/YKS Sonuç Belgesi ve/veya Uluslararası Sınav Sonuç Belgesi
2-      Kayıtlı olduğu Üniversiteden alınmış onaylı Öğrenci Belgesi (Onaylı Türkçe Tercümesi)
3-      Transkript (Başarı Durum Belgesi) (Onaylı Türkçe Tercümesi)
4-      Pasaport Fotokopisi (Pasaportta Türkiye’ye ilişkin var ise giriş-çıkış tarihleri de gösterilmeli)
5-      T.C. vatandaşları için Nüfus Cüzdanının önlü - arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)

NOTLAR:

1- Kesin kayıtta evrakların asılları istenecektir.
2- Kesin kayıt süresi boyunca belgelerin aslını ibraz edemeyen öğrencilerin kaydı yapılmayacaktır.
3- Kesin kayıt sırasında transkript ve öğrenci belgesinin onaylı Türkçe tercümesi istenecektir.

Yatay Geçiş başvuru modülü kullanım kılavuzu için tıklayınız.
2017 ve öncesi taban puanlar için tıklayınız.
2018 ve sonrası taban puanlar için tıklayınız.
Ukrayna-Rusya  savaşı nedeniyle Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Öğrenciler ile Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Ülkemizdeki Yükseköğretim Kurumlarına Yatay Geçişleri ve Özel Öğrencilik İşlemleri ile ilgili açıklamalar için tıklayınız.

Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçişlerine ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar  için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konu ile ilgili yazısı için tıklayınız.

Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yükseköğretim kurumu listesi için tıklayınız.