2022 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme Kayıt İşlemleri Hakkında Duyuru

Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamadığı için ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan yükseköğretim programlara yerleştirilme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile erişilebilecektir.

Bir  yükseköğretim  programına kayıt  hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 09-21 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin UBYS sistemine giriş için Kullanıcı Adı Öğrenci Numarası; Şifre ise T.C. Kimlik Numarasıdır. (Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız.) Sisteme ilk girişte şifrenizin değiştirilmesi, fotoğraf ve kişisel bilgilerinizin eksiksiz tamamlanması önemle tavsiye olunur.

Öğrenciler ders kayıt işlemlerini  2022-2023 Bahar Dönemi Akademik Takviminde yer alan 30 Ocak-05 Şubat 2023 tarihleri arasında ubys.hitit.edu.tr  adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS Sistemi'ne giriş yaparak  çevrimiçi (online) olarak  yapacaklardır.


KAYITLARDA İSTENECEK BELGELER

1. 2022-ÖSYM Yerleştirme sonuç belgesi (İnternet çıktısı),

2. Diplomasının aslı veya mezuniyet belgesi (kontrol amaçlı) 

3. Nüfus cüzdanı fotokopisi


KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Yüz yüze kayıt işlemleri, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey kampüsü Çorum adresinde yapılacaktır. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2. Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.

3. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.


Kayıt Yeri: Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - ÇORUM








HIZLI ERİŞİM