2022-Mühendislik Tamamlama Yerleştirme Sonuçları Açıklandı


12 - 18 Ekim 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan Teknik Öğretmenler için Mühendislik  Tamamlama  Programlarına  (2022-Mühendislik Tamamlama) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin  https://sonuc.osym.gov.tr  internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Üniversitemizi tercih ederek kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizi bu güne kadar olan özverili çalışmaları ve tercihlerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların yüz yüze kayıt işlemleri 01-04 Kasım 2022 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 01-02 Kasım 2022  tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye ilgili süre içinde başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin UBYS sistemine giriş için Kullanıcı Adı Öğrenci Numarası; Şifre ise T.C. Kimlik Numarasıdır. (Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız.) Sisteme ilk girişte şifrenizin değiştirilmesi önemle tavsiye olunur.

Öğrenciler eğitim birimlerince yapılacak intibak işlemlerinden sonra ders kaydı işlemlerini  ubys.hitit.edu.tr  adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS Sistemi'ne giriş yaparak çevrim içi (online) olarak  yapacaklardır.

Öğrenim ücreti veya katkı payları ödeme işlemleri 01 Kasım 2022 tarihinden itibaren başlayacak olup, öğrenim ücreti veya katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve ders kaydı işleminiz tamamlanmayacaktır. Öğrenim ücreti veya katkı payları HALKBANK şubelerinden veya ATM'lerinden Halkbank internet bankacılığından  öğrenci numarasıyla ödenecektir. Kayıt Yenileme veya Ders Kaydı işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.


KAYITLARDA İSTENECEK BELGELER

1. 2022-Mühendislik Tamamlama sonuç belgesi (İnternet çıktısı),

2. Diplomasının aslı veya mezuniyet belgesi (kontrol amaçlı) 

3. Not dökümü (transkript),

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi


KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Yüz yüze kayıt işlemleri, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey kampüsü Çorum adresinde yapılacaktır. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2. Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.

3. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.


Kayıt Yeri: Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - ÇORUM






HIZLI ERİŞİM