KESİN KAYIT İŞLEMİ

Üniversitemize Kayıtlar 5 Eylül - 8 Eylül 2017 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacak olup kayıtlarda istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir.

إجراءاتالتسجيل النهائي

يجب علىطلابنا الأجاب أن يتسجّلوا في رئاسةدائرة شؤون الطلاب برئاسة الجامعة ما بين 05-08أيلول 2017 .وعند التسجيليجب استكمال الوثائق المطلوبة أدناه.

EXACT REGISTRATION

Registration will be open at Hitit University Directorate of Student Affairs between 05 September - 08 September, 2017. Please see the required documents for registration below.

KAYITLARDA İSTENECEK BELGELER

1)  Lise diplomasının aslı ile Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C.Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ya da ülkelerindeki TC Büyükelçiliği’nden alınabilecek “Denklik Belgesi”,

2)    Not belgesinin aslı veTürkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği,

3)    Sınav sonuç belgesinin aslı (Uluslararası sınavlara giren adaylardan),

4)    Resmi kimlik ya da pasaportun ibrazı,

5)    Eğitim öğretim ücretleri Bakanlar Kurulu tarafından belirlendikten sonra duyurulacaktır.

6)    Türkçe Dil Yeterlik belgesinin (Sınava girmişse) aslı,

7)    2 adet vesikalık fotoğraf,

8)   Öğrenimlerini sürdürebilmeleri için Yeterli Olacak Maddi Güvence Miktarı olarak en az 2000$ (İki bin ABD Doları) tutarındaki banka dekontunu veya eşdeğer miktarda resmi bir güvence belgesi

الوثائق المطلوبة للتسجيل:

1-  الصورةالأصلية للشهادة الثانوية و"شهادةالمعادلة" التي تثبت بأنها تعادلشهادات الثانويات التركية والتي يمكن الحصولعليها من وزارة التعليم العالي التركيأو  من السفارة التركية في البلدالمعنيّ.

2- كشف الدرجات الأصلي وصورتهالمصدّقة  والمترجمة إلى اللغة التركية.

3- الصورة الأصلية لوثيقة نتيجة الامتحان(يطلب منالطلاب الذين خضعوا للامتحانات الدولية).

4- البطاقة الشخصية الرسمية أو  جوازالسفر.

5- سيتم الإعلان عن أجور الدراسة بعدتحديدها منقِبل مجلس الوزراء.

6- الصورة الأصلية لشهادة الكفاءة في اللغةالتركية(إذا كان الطالب قد خضل لهذا الامتحان).

7- صورتان شمسيتان للطالب.

8- تقديم إيصال بنك أو ما يعادله كوثيقةالضمانالرسمية بقيمة $2000  (ألفان- دولارأمريكي) كأدنى حد كمبلغ الضمانالماديّ الكافي لضمان مواصلة الطالب دراسته.

REQUIRED DOCUMENTS FORREGISTRATION

1)   Original copy of the High School diploma and diploma equivalency certificate which complies with the diplomas taken from Turkish high schools. Student can get this certificate from Ministry of Education or a Turkish Embassy in foreign countries,

2)    The original copy of the applicant’s transcript which is translated into Turkish and approved by a notaryor a Turkish Embassy in foreign countries,

3)    The original copy of the Exam Score Sheet (applicants who take international exams will provide this),

4)    Identity card or passport,

5)    The education fees will be announced after determined by Council of Ministers,

6)    Original copy of the Certificate in Turkish Proficiency (if the student has taken an exam),

7)    2 passport-size photosof the applicant,

8)   The bank account(at least two thousand US Dollars) or an equivalent amount of formal assurance document  as Sufficient Financial Assurance Amount to maintain their education

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1)   Kayıt hakkı kazanmış ve kendisine davet mektubu gönderilmiş öğrenci adayı, başvuru döneminde verdiği  tüm belgelerin orijinallerini kesin kayıt döneminde vermek zorundadır.

2)    Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

3)    Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

4)    Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.

Kayıt yeri ve işlem süreci ile ilgili bilgilere http://www.oidb.hitit.edu.tr  web adresinden de erişilebilir.

ملاحظاتهامّة حول التسجيل:

1- علىالطلاب الذين حصلوا على حق التسجيل والذين أُرسِلَ إليهمخطاب القبول أو رسالةالدعوة تقديمُ أصل الأوراق والوثائق التي قدّموها سابقا فيفترة المراجعة.

2- لايمكن التسجيل عبر البريد الإلكترونيلذلك يجب على الطالب مراجعة جامعتنا شخصياومعه الأوراق المطلوبة.

3- لايمكن التسجيل إذا كانت الأوراق ناقصة.

4-الطلاب الذين لم يتمكّنوا من التسجيل خلالالفترة المحددة أو التاريخ المعلَن ليسلهم مطالبة أيّ حقّ.

لمزيدمن المعلومات حول مكان وإجراءاتالتسجيل زوروا موقع: http://www.oidb.hitit.edu.tr

IMPORTANT NOTES ON REGISTRATION

1.   Students who are in the preliminary listand received acceptance letter must submit the original copies of the documents they submitted during application,

2.    Students  must apply inperson,registration via snail mail is not accepted,

3.    If any of the required documents are missing, registration will not be made,

4.    Applicants who miss the deadline for registration can not make a claim on late registration.

You may visit http://www.oidb.hitit.edu.tr   in order toget further information about the place and process of registration.

Birimlerimize Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenci Listesi ]

(قائمة أسماء الطلاب الحاصلين على حقالتسجيل في جامعتنا)

[Preliminary lists]

Kayıt Yeri     :