Türkçe English

22 August 2017
2017-2018 Eğitim ÖğretimYılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları
22 August 2017
Uluslararası Öğrencilerin Kayıt İşlemleri (Yedekler)
10 August 2017
Uluslararası Öğrencilerin Kesin Kayıt İşlemleri-Export Registration Procedures
10 August 2017
Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine
01 August 2017
GÜZ Dönemi İçin Yatay Geçiş Başvuruları Başladı
Duyuru Tarihi: 8/1/2017 12:00 AM

Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurumları arasında Yatay Geçiş başvuruları, Genel Not Ortalaması ve Merkezi Yerleştirme Puanına göre olmak üzere 2 şekilde yapılmaktadır.

1)  Genel Not Ortalamasına Göre Yatay Geçiş Başvuruları

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında genel not ortalaması esas alınmak suretiyle yapılacak başvurular, 01-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında online olarak www.kayit.hitit.edu.tr adresinden yapılacaktır. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’ne başvuru yapacak adayların, Arapça Hazırlık Sınıflı Lisans Programı uygulayan İlahiyat fakültelerinden gelmiş olması ve hazırlık sınıfını başarı ile geçmiş olması gerekir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Takvimi ve Koşulları için tıklayınız.

2) Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Başvuruları

Merkezi Yerleştirme Puanı esas alınmak suretiyle yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin ÖSYS yerleştirme puanının, geçiş yapmak istediği programın yerleştirildiği yıldaki puan türünden olması ve puanının ilgili programın puanına eşit ya da ondan yüksek olması gerekir. Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvurularını 01-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında online olarak www.kayit.hitit.edu.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçişe Esas Alınacak Programların Taban Puanları için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca, kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş işlemleri devam etmekte olup, adı geçen yönetmeliğin Ek Madde-1'i uyarınca yapılacak yatay geçişlerde uygulanacak esaslara ilişkin 08.07.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar için
tıklayınız.

Gerekli Belgeler

1-      Nüfus Cüzdan fotokopisi,

2-      ÖSYS Sonuç Belgesi,

3-      Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan Öğrenci Belgesi,

4-      Onaylı transkript,

5-      Disiplin cezası almadığına ilişkin belge,

6-      Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının onaylı ders içeriği örneği (kesin kayıt esnasında teslim edilecektir),

7-      Not Dönüşüm Tablosu (kesin kayıt esnasında teslim edilecektir),

8-    Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,  Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinin Ek Madde-1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapmadığına ilişkin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan alınacak belge.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü